tirsdag 24. august 2010

Knepent tap for United i første høstkamp

Lyn7 - Frigg United 7-6 (3-1)
Kringsjå grusbane, 23/8-10, kl 19.00

Høstsesongen startet for United på Kringsjå grusbane mandag. Kampen avsluttet en begivenhetsrik dag der Friggutta på formiddagen hadde debutert som tredjeklassinger. Om årsaken var den laaaaange kamppausen, den begivenhetsrike dagen eller noe helt annet, så nådde laget i denne kampen ikke opp til sitt aller beste. Men de viste periodevis det storspillet som vårsesongen viste at ligger i laget; altså med godt keeperspill, kontant forsvarsspill og variert og godt angrepsspill.

Kampen startet godt for United som tok en tidlig ledelse. Fram mot pause snudde Lyn 0-1 til 3-1. Andre omgang åpnet med to Friggmål slik at det sto 3-3. Deretter hadde Lyn en god periode der de raskt gikk fra 3-3 og opp til 7-3. I denne perioden hjelp United også til med å gjøre Lyn gode; få – og periodevis ingen – jobbet tilbake i forsvar, uvanen med å klage på medspillere og på dommeren dukket opp igjen ute på banen.

Men hva skjedde så? Jo en forvandling skjedde: de (fortsatt) korte bena til gutta begynte å gå fortere både i forsvar og i angrep. Vi fikk se flere pasninger til bedre plasserte medspillere. Flere gode avdriblinger. Gode skudd ble sendt av gårde mot Lyns målmann. Eneste som var uendret var det gode keeperspillet. Resultatet? Jo, 7-3 ble til 7-4, 7-4 ble til 7-5, 7-5 ble til 7-6, 7-6 ble til (piiiiip). Tiden var ute akurat da United var på vei (det mente i hvert fall alle tilhengerne på sidelinjen som denne reporteren snakket med etter kampen) til å skåre utligningsmålet. Men slik er fotballen, kampen endte derfor med et knepent 7-6 tap.

United stilte for anledningen med fullt lag: Aksel, August A, August K, Emil, Felix, Henrik og Nicolai.